بازدید: 417 بازدید

گرافیک رایانه‌ای یا CG چیست؟

گرافیک رایانه‌ای یا همان CG به هنر و علم ساختن و تولید تصاویر و فیلم‌های دیجیتال با استفاده از رایانه و نرم‌افزارهای مربوط به آن اطلاق می‌شود. CG می‌تواند شامل تصاویر ثابت (مانند تصاویر سه بعدی و دو بعدی) و فیلم‌های سه بعدی (مانند انیمیشن و فیلم‌های ویدیویی) باشد. این صنعت از دهه ۱۹۶۰ به وجود آمده و با گسترش تکنولوژی رایانه‌ای، امکانات آن نیز رو به افزایش بوده است.

CG در طراحی و توسعه بازی‌های رایانه‌ای، فیلم‌های انیمیشن، ویدئو کلیپ‌ها، تبلیغات تلویزیونی، فیلم‌های هالیوودی، فیلم‌های مستند و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از نرم‌افزارهای CG مانند Maya، 3ds Max، Blender و ZBrush، می‌توانید اشکال سه بعدی را طراحی کنید و به آن‌ها جزئیات و جنبه‌های واقعیت پذیر تر اضافه کنید.

CG شامل چندین فرآیند مختلف است، از جمله :

  • مدل سازی
  • رندرینگ
  • انیمیشن
  • کارکردگی
  • جلوه‌های ویژه
  • و غیره.

 

در فرآیند مدل سازی ، شیءهای سه بعدی با استفاده از نرم‌افزارهای مدل سازی سه بعدی ایجاد می‌شوند.

سپس، در فرآیند رندرینگ، شیء سه بعدی با استفاده از نرم‌افزارهای رندرینگ به تصویر ثابت یا فیلم تبدیل می‌شود.

در فرآیند انیمیشن، اشیاء سه بعدی در یک توالی حرکت می‌کنند. این فرآیند می‌تواند شامل روش‌های ساخت انیمیشن‌های تصویری و فیلمی باشد.

در فرآیند کارکردگی، اشیاء سه بعدی با استفاده از نرم‌افزارهایی مانند Unity، به زندگی می‌پیوندند.

در فرآیند جلوه‌های ویژه، افکت‌های ویژه برای تولید تصاویر و فیلم‌های دیجیتال اضافه می‌شود.

استفاده از CG در طراحی و توسعه تصاویر و فیلم‌های دیجیتال به طور گسترده در صنعت فیلم، بازی‌های رایانه‌ای، تلویزیون و تبلیغات استفاده می‌شود. این فناوری امکان تولید تصاویر بسیار واقع‌گرایانه، جذاب و پویا را فراهم می‌کند و باعث شده است تا این روزها بسیاری از فیلم‌های بلند، کوتاه و تبلیغات، بدون استفاده از CG به طور کامل به شکل دستی تولید نشوند.

در CG، نرم‌افزارهایی مانند 3ds Max، Maya، Cinema 4D و Blender بسیار معروف هستند. این نرم‌افزارها برای طراحی، مدل سازی، رندرینگ و ایجاد جلوه‌های ویژه استفاده می‌شوند. همچنین، شرکت‌هایی مانند Pixar، DreamWorks Animation و Industrial Light & Magic از CG برای ایجاد انیمیشن‌های معروفی مانند “Toy Story”، “Shrek” و “Star Wars” استفاده کرده‌اند.

از دیگر استفاده‌های CG می‌توان به تولید تصاویر پزشکی، تولید مدلهای سه بعدی برای معماری و طراحی صنعتی، توسعه بازی‌های رایانه‌ای و حتی تولید محتوای دیجیتال برای آموزش و آموزش الکترونیکی اشاره کرد.

امروزه، توانایی‌های CG به شکلی بی‌نظیر پیشرفت کرده‌اند و فرصت‌های بیشماری برای خلق تصاویر و فیلم‌های دیجیتال واقع‌گرایانه و هیجان‌انگیز را فراهم کرده‌اند. از جمله دستاوردهای اخیر در این حوزه می‌توان به سینماهای ۴D و ریلیتی ویژوال (VR) اشاره کرد که تجربه فیلم‌های سه بعدی را با احساس عمیقی از حضور در فضای دیجیتال ترکیب می‌کنند.

 

CGartist کیست؟

CGartist به شخصی گفته می‌شود که در حوزه گرافیک رایانه‌ای فعالیت می‌کند و مسلط به نرم‌افزارهای گرافیکی مانند Photoshop، 3ds Max، Maya و غیره است. CGartists  یا همان سی جی کارها، می‌توانند در صنایع مختلفی از جمله انیمیشن، بازی‌های رایانه‌ای، تولید محتوای دیجیتال، معماری، تلویزیون و فیلم، تبلیغات و غیره کار کنند.

CGartists برای ایجاد تصاویر دیجیتال، از مهارت‌هایی مانند مدلسازی سه بعدی، رندرینگ، ایجاد جلوه‌های ویژه، ترکیب تصاویر و طراحی وب استفاده می‌کنند. این کارها به صورت دستی یا با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی انجام می‌شوند.

موفقیت در حوزه CG، نیازمند تسلط به تکنولوژی‌های جدید، خلاقیت، دقت و هماهنگی با تیم کاری است. CGartists برای تولید تصاویر دیجیتال با کارفرمایان، کاری هنری انجام می‌دهند و باید توانایی برقراری ارتباط و تفسیر نیازهای کارفرمایان را داشته باشند.

 

 

فرق معمار با cg Artist چیست؟

معمار و CG artist دو حوزه متفاوتی هستند با اهداف و فعالیت‌های متفاوت، اما می‌توانند در برخی زمینه‌ها با هم همکاری کنند.

معمار یک حرفه‌ای است که با طراحی، برنامه‌ریزی، ساخت و مدیریت پروژه‌های ساختمانی مشغول است. معمار برای ایجاد طرح‌های ساختمانی، نیازمند مهارت در زمینه‌هایی مانند طراحی معماری، انتخاب مواد و روش‌های ساختمانی، محاسبات سازه‌ای، طراحی داخلی و خارجی ساختمان و غیره است.

اما CG artist یک هنرمند دیجیتال است که با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی، تصاویر دیجیتالی و جلوه‌های ویژه ایجاد می‌کند. CG artist برای تولید تصاویر دیجیتالی، نیازمند توانایی در زمینه‌هایی مانند مدلسازی سه بعدی، رندرینگ، ترکیب تصاویر، طراحی وب و غیره است.

هر دو حوزه معماری و CG دارای اهداف متفاوتی هستند ولی در برخی موارد، می‌توانند با هم همکاری کنند. برای مثال، یک CG artist می‌تواند با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی، تصاویر دیجیتالی از یک ساختمان موجود یا پروژه‌ای در حال طراحی را ایجاد کند که معمار برای نمایش و تبلیغ آن استفاده کند. همچنین، CG artist می‌تواند برای ایجاد تصاویر دیجیتالی از طراحی معماری در مراحل اولیه پروژه کمک کند.